Omluva a žádost o obnovení přístupu na SWRP
Dobrý den, vám všem, kteří tuto zprávu čtete.
Téměř celý týden jsem přemýšlel, co se vlastně stalo a jsem si plně vědom, čeho jsem se dopustil a čím jsem chyboval.
Rád bych proto začal mou upřímnou omluvou vám všem, kteří se na projektu SWRP jakkoliv podílíte, snažíte se dělat server lepším a poskytnout hráčům fajn místo, kam se rádi vrací a kde se mohou alespoň na chvíli odpoutat od rutiny reálného života. Dobře vím, jakou to dá práci a úsilí, jak je těžké se všem zavděčit a jak náročné je každý den řešit nejrůznější přešlapy hráčů, jejich hádky a pochybení a mrzí mě, že i já jsem vám zbytečně přidělal další starosti i když vím, že už tak toho máte mnoho. Rád bych se nejen omluvil, ale také trochu vysvětlil, co mě k mému jednání vedlo.
1. ledna jsme se SnooPYxuRem po půl roce chodu ukončili vlastní FiveM RP projekt z důvodu nízké aktivity hráčů a celkové časové náročnosti projektu. Od té doby, jsme hledali server, kde bychom si mohli alespoň zahrát a usadit se na něm. SWRP se mi po velmi krátké době opravdu hodně zalíbilo a proto jsem se začal snažit i server nějakým způsobem podpořit a vylepšit z toho, co jsem měl k dispozici z našeho původního projektu, ať už jsou to scripty, mapy, interiéry, know-how ale také RP zkušenosti a podobně a nechtěl jsem za to vůbec nic, zkrátka jsem chtěl SWRP udělat ještě lepším serverem, než už byl.
Na SWRP už jsem tedy nějakou dobu hrál a vyděláváním peněz to nebyl úplně med, jelikož většina lidí farmí pouze kamiony, což v podstatě žádné RP nepřináší. Jednoho dne brzy ráno, se mi ozval známý, co dělá do developmentu s informací, že v několika fiveM scriptech narazil na exploit, který není nijak ošetřený a že jestli máme ještě server, že bychom to měli nějak řešit. Nejdřív jsem to zkoušel u sebe na devu, kde to z nějakého důvodu nešlo otestovat. Měl jsem kolem toho plnou hlavu myšlenek a tak jsem to šel vyzkoušet na SWRP. A zde to bohužel "fungovalo" tak, jak mi to bylo popsáno.
Po několika tisících hodin u FiveM jsem tak nějak "zpohodlněl" a neustálé farmení kamionů, aby měl člověk pár $ a mohl s nimi dělat RP pro ostatní, bylo časově hrozně vyčerpávající, proto se mě zmocnila myšlenka, že si jen trochu vypomůžu. Mám doma 6 měsíčního syna, se kterým jsem skrz farmení trávil ještě o trochu méně času, než předtím, a tak se mi tahle drobná chyba v tu chvíli tak nějak hodila.
Z naprosté většiny jsem exploitnuté peníze utopil v autobazaru, abych mohl obchodovat s hráči a občas od nich vykoupit nějaké auto, na které jsem zrovna neměl úplně dost peněz. Auta jsem pak prodával vlastně bez zisku, opět jen aby se hýbala interakce mezi hráči a bylo si s kým povídat a s kým si zahrát. Nikdy v tom nebyl úmysl se napakovat.
Nicméně po nějaké době jsem zjistil, že někteří hráči exploit využívají čistě pro svoje obohacení a vážně jsem přemýšlel o tom, že celou věc ohlásím a to včetně svého jednání, protože to už mi přišlo opravdu hodně nefér, ale parta se kterou jsem poslední týdny na SWRP hrál, pro mě hodně znamená a tak nějak jsem se nemohl rozhoupat k sepsání ticketu a smířit se s tím, že moje hraní s nimi skončí a zamotal jsem se do toho.
Bylo to mé osobní selhání, které mě mrzí a chtěl bych se vám všem za něj omluvit. Lituji toho, co jsem udělal a ještě více toho, co jsem neudělal ale měl jsem. Vím, že by bylo snazší vše hodit za hlavu a najít si jiný server kde budu hrát, o to však nestojím, rád bych se vrátil zpět k hraní s přáteli, které jsem tady na SWRP našel, i když to znamená že budu muset čelit hanbě, kterou jsem si sám způsobil. Myslím, že parta tady na serveru, ať už a-team, tak i většina hráčů, je hrozně fajn a že z celkového pohledu se mnou jinak žádné problémy nebyly a jako hráč mám pozitivní přínos i co se kvality RP týče. Chtěl bych proto poprosit o obnovení přístupu na SWRP a mohu slíbit, že už se nikdy nic podobného nebude opakovat. Rád bych se znovu stal součástí skvělé komunity a dál se podílel na vylepšování tohoto serveru.
Děkuji, s pozdravem,
Lukáš "Mikolas" Benda
Komentáře
Zdravím tě,
Pakliže ti byl permanentně odepřen přístup, je možné podat odvolání, ovšem nejdříve po jednom měsíci. V aktuální stavu tedy žádost považuj za zamítnutou.
S pozdravem,
Final Sequence - Management SWRP