Wikipedie k nalezení zde: https://swrp.wiki/

Kebabs.Org (ZAMITNUTO)

M1DORIUSM1DORIUS Člen
upraveno 22. September 2018 v Archiv

Kebaby jsou různé vařené masové pokrmy, které pocházejí z kuchyně Středního východu. Mnoho variant je populární po celé Asii a po celém světě.

V indické angličtině a v jazycích Středního východu, dalších částí Asie a muslimského světa je kebab širokým pojmem, který pokrývá širokou škálu pokrmů na grilu. Ačkoli kebaby jsou často vařené na špíz, mnoho druhů kebabů není. Kebaby se mohou skládat z nakrájeného nebo mletého masa nebo mořských plodů, někdy i z ovoce a zeleniny; vařený na špíz přes oheň nebo jako hamburger na grilu, pečený v pánvi v troubě nebo jako guláš; a podává různé doprovody podle každého receptu. Tradiční maso pro kebaby je nejčastěji skopové nebo jehněčí, ale regionální recepty mohou zahrnovat hovězí, kozí, kuřecí, rybí, nebo méně zřídka kvůli náboženským zákazům, vepřové maso.

Důkazy o používání homininu požáru a vaření na Středním východě se datují až 790 000 let a prehistorické krby, zemní pece a spálené zvířecí kosti byly rozšířeny po celé Evropě a na Středním východě před nejméně 250 000 lety V dávných dobách se Homer v Iliadi (1.465) zmíní o kusy masa pečených na výkopy na Santorinu odkryly kamenné podpěry pro špízy používané před 17. stoletím před naším letopočtem.

Kebaby pocházejí ze středověkých kuchyní Persie a Turecka. Obvykle byly vyráběny s menšími kusy nebo plátky masa, nebo mleté ​​maso, často vařené na špejchách nad ohněm. Tato metoda vaření má dlouhou historii v oblasti, kde by byla praktická ve městech, kde byly k dispozici malé kusy masa v obchodě s řezníkem a kde bylo palivo k vaření relativně omezené ve srovnání s Evropou, kde rozsáhlé lesy umožnily zemědělcům pečeni velké kusy masa celá.

Slovo kebab, nejvíce pravděpodobně arabského původu, přišel do angličtiny koncem 17. století částečně přes urdu, perský a turecký. V kavárně Kitab al-Tabikh z Ibn Sayyar al-Warraq ze 10. století je kebab popsán jako řezané maso buď smažené v pánvi nebo grilované nad ohněm.

Podle lingvisty Sevan Nishanyan je turecké slovo kebap také odvozeno z arabského slova kabāb, což znamená pečené maso. To se objevuje v tureckých textech už v 14. století, v Kyssa-i Yusuf i když ještě v arabské podobě. Nishanyan říká, že slovo má ekvivalentní význam "smažení / pálení"

Döner kebab

vyrobeno z telecího nebo hovězího masa bez míchání jakéhokoliv jiného druhu masa nebo strouhanky. Obsahuje 60% mletého a 40% plátky, dochuceno mixem ze speciálního koření.

Hovězí mleté maso

Vyrobeno hovězího, telecího a krůtího mletého masa. Dochucené mixem speciálních koření a omáčkou.

Vepřový Kebab

Vyrobeno z vepřového plátkového masa a dochuceno mixem speciálních koření.

Yaprak kebab

Vyrobeno pouze z plátků telecího nebo hovězího masa a dochuceno mixem speciálních koření.

Kuřecí

Vyrobeno z kuřecích stehen a dochucen mixem speciálních koření a omáčkou.

Kuřecí / krůtí

Vyrobeno z 70% kuřecího a 30% krůtího masa. Dochuceno speciálním kořením.

Majitel:Dallas Urban
Spolumajitel:Petr Štrauch
Velmi Dobrý Kebabář:Jackob Thompson
Dobrý Kebabář:Austin Walker

Vozidla

Sídlo:


Povětšinu budeme jezdit po městě takže tam nás třeba najdete

Komentáře

Tato diskuze je zavřená.