Důrazně doporučujeme využití předepsané šablony. Na jiná odvolání nebude brán zřetel!
Nemůžete-li vytvořit nové téma v kategorii "Odvolání", je nutné ověřit emailovou adresu!
Wikipedie k nalezení zde: https://swrp.wiki/

Žádost o unban - MUDr. Kufr [Schváleno]

MUDr_KufrMUDr_Kufr Člen
upraveno 17. May 2021 v Archiv

Discord přezdívka: MUDrKufr

Discord ID: 407560600391254017

Profil služby Steam: https://steamcommunity.com/id/mudrkufr155/

Důvod vedoucí k udělení postihu: Nabádání k metagamingu, trashtalk&toxicita, lhaní staff týmu o věku.

Datum udělení postihu: 9.4.2021

Datum expirace postihu: X - Permanentní

Obhajoba:

Zdravím,

předem děkuji všem, kteří tuto “zprávu” přečtou. Jak mnozí víte, dostal jsem dne 9.4.2021 permanentní ban, a to za následující důvody - Nabádání k metagamingu, trash talk, toxicita, lhaní staff týmu o věku.. Ke většině věcem jsem měl prostor se vyjádřit v live staffu, ovšem stále si myslím, že je tu něco, co bych rád sdělil, některým zopakoval. Na SW jsem působil již přes dvě léta, tj od dne 2.2.2019, první whitelist jsem vyplnil 26.8.2018. Za celou tu dobu jsem potkal spoustu lidí, na kterých mi záleží. Tyto osoby jsem neměl šanci poznat jen OOC, ale některé dokonce i v reálném životě. Spoustu lidí mělo prostor mne poznat jak ve hře, mimo hru, tak i v reálném životě, za což jsem rád. Samozřejmě všichni ví, co jsem zač, co dělám, kolik mi je a vlastně někteří o mně ví až příliš, ale o tom nemluvě. Za celou tu dobu o mne nebyly žádné pochybnosti, neboť nebyly důvody. Někteří mě mohli viděl v reálném životě jak civilně, tak pracovně. Samozřejmě většina z těchto hráčů již na SW nehraje, ale to není relevantní. Abych tedy přešel k tomu, proč tohle celé vlastně píši. Když jsem 9.4. navštívil LSS místnost, čekali na mne otázky, které jsem opravdu nečekal. Otázky, které se týkaly jak mého osobního života, tak mého pracovního života. Upřímně si nemyslím, že tyto otázky jsou při návštěvě LSS běžné, ale to mi v tu chvíli zas tolik nevadilo, protože jsem se neměl, a stále nemám čeho bát, a proto jsem na všechny otázky odpověděl. Myslím si, že relativně v pořádku, dle mých zkušeností a dle toho, co si pamatuji a co vím. Samozřejmě je možné, že kvůli menšímu stresu a návalu toho všeho nějaká informace neseděla, ale to jsem schopen zodpovědět. Na závěr mi bylo sděleno, že se dle mých odpovědí nepodařil prokázat můj věk a byl mi udělen permanentní ban, samozřejmě i za ostatní důvody. Bylo to velmi zajímavé, ale budiž. Samozřejmě mi bylo sděleno, že mám prostor k zažádání o unban po měsíci, a proto píši až teď.

Teď si myslím, že by bylo dobré se vyjádřit k věcem, za které jsem dostal ban a ke kterých bych chtěl něco málo říci.

Nabádání k metagamingu
  • Ano. Je pravda, že jsem streamoval hru na nekomunitním discordu. Je ovšem poměrně důležité sdělit to, že jsem po celou dobu byl mutnutý, s nikým jsem na discordu nekomunikoval a zároveň jsem v dané vykrádačce neměl důležitou roli, a proto i kdybych streamoval i zvuk, tak nebylo, co pořádně “zmetovat”. Zároveň mi nikým nebylo sděleno, že danou vykrádačku vedli proti PD oni zmiňovaní lidé od Rivie, tzv “Riviovci”. Taktéž je důležité sdělit, že jsem nestreamoval s úmyslem někoho nabádat k metě, nýbrž k tomu, aby se lidé mohli podívat na mé RP u SASP, jak mne sami žádali. Bohužel to, že mi tuto podstatnou informaci neřekli, bylo vlastně předmětem toho, proč se vzneslo toto obvinění za nabádání k metě. Zkrátka využili mé důvěry a já jim věřil, neboť jsem v tu chvíli nemohl vědět, že vykrádačku vedou ti samí lidé. Samozřejmě chápu to, co je špatně, a jsem schopen to respektovat a pakliže by mi byla udělena další šance, tak podobnou chybu již neudělat. V tomhle ohledu se jedná o můj první takový „přestupek“.

Trashtalk a toxicita
  • K tomuhle mi v live staffu nebylo možno se obhájit, a proto mou obhajobu napíši sem. Jediný trashtalk, který mi byl vytknut byl ten, že jsem na nekomunitním discordu napsal o členu staff týmu vulgární slovo. Nemyslím si, že bych měl být trestán za to, že jsem o někom napsal něco, co se tomu dotyčnému nemusí líbit. Možná se ptáte, proč řeším jen to. Řeším jen to, protože mi žádný jiný trashtalk&toxicita sdělena nebyla, a proto upřímně nevím, proti čemu se mám konkrétně bránit. Nicméně uznávám, že ironie nejde moc dobře rozpoznat v psaném projevu, takže i tohle respektuji. Proti Rohlíkovi nic nemám a nechtěl jsem, aby si to vzal někdo k srdci, což se očividně stalo. Samozřejmě respektuji taktéž i to a chtěl bych se Rohlíkovi za tuto nadávku upřímně omluvit, ačkoliv jsem to tak nemyslel. Taktéž je důležité podotknout to, že mi bylo v live staffu sděleno, že tento akt proti mne nemůže být použit, neboť se jednalo o nekomunitní discord. Zároveň mi ale nebyla sdělena další toxicita, nebo trashtalk z mé strany, a proto se nemohu bránit proti konkrétním situacím. Stále ovšem žádným způsobem nevyvracím to, že je opravdu možné, že jsem se někdy nějakého trashtalku nebo nějaké toxicity dopustil. Občas se opravdu stane, že mi slova trošku ujedou, a proto bych se chtěl omluvit i za jiný případný trashtalk, nebo případnou toxicitu. Nikoho jsem samozřejmě urazit nechtěl a pakliže by se to někoho dotklo, je možné mi napsat do PM a promluvit si o tom, proč jsem co psal. Samozřejmě vše, co píši, má nějaký důvod.

Lhaní staff týmu o věku
  • Tím se dostáváme k hlavnímu předmětu mého banu, který byl doposud označen za permanentní. K tomuhle nemám upřímně co říci. V Live staffu jste naráželi na fotku nějakého klučiny, který by měl vypadat jako já. Samozřejmě to zde sdílet pravděpodobně nemusím, protože všichni kompetentní již tuto stránku dávno viděli. Ano, je možné, že je mi klučina podobný, ovšem to stále neznamená, že to jsem stoprocentní já. A uznávám, že je poněkud vágní i to, že nosí stejné jméno - Ovšem i tak v naší republice s tímto jménem nejsme jen dva, včetně samotného Brna. Jak jsem argumentoval - Kluk je sice ze stejného okresu, ovšem chodil/chodí na jinou základní školu, na kterou jsem chodil já. Zároveň byl psán jako člen týmu sportu, který jsem nikdy nehrál, a to jako ročník 2006. Myslím si, že již tohle je dostačující. Zároveň bych se rád ohradil tím, že mne spoustu lidí ze SW vidělo v reálu, včetně mého průkazu. Myslím si, že na SW hraje spoustu lidí, kteří mne znají v reálném životě natolik, že by byli schopni prokázat tuto skutečnost a dokázat, že si opravdu nevymýšlím. Mezi tyto lidi se řadí například Zirk, Pápa, Sho, Murra, Dr. Dom, Želvička,.. (vybráni z aktivně rpících lidí)… Nadále mi bylo vytknuto, že mi nesedí věk ani dle formulářů, takže mi přijde dobré se podívat na data jejich vyplnění - První formulář byl vyplněn dne 26.8.2018, kde se ani věk nepsal, takže to neberu v potaz. Druhý formulář byl vyplněn 15.1.2020, kde jsem uvedl věk 18 - Důležité je zmínit, že jsem krátce po tomto datu, tj 25.2. měl narozeniny, a proto při dalším formuláři, který jsem vyplnil 30.3.2020 jsem již uvedl věk 19ti let. Další formulář byl vyplněn 22.8.2020, kde se již věk neměnil. Další, zároveň poslední formulář, byl vyplněn 12.2.2021, kde se věk taktéž neměnil. Ovšem jak jsem psal výše, krátce po datu jsem měl další narozeniny, tj 25.2., a proto jsem uvedl v LSS věk 20ti let. Můžete to tedy chápat tak, že jsem v průběhu hraní na SW měl již 2x narozeniny, a proto tedy nechápu, jak nemůže dle formulářů sedět můj věk. Buď tedy staff tým nedokázal tuto jednoduchou matematiku vypočítat, nebo jí nebral v potaz. Tato křivda ohledně věku mne ale mrzí ze všech bodů nejvíce, protože jsem se již pětkrát zúčastnil nějakého ze sideway srazu a nemyslím si, že by bylo na místě tvrdit, že jste nalévali alkohol třináctiletému dítěti, protože byste tím potápěli i sami sebe. Samozřejmě kdyby tomu opravdu reálně tak bylo. Mimochodem – Pakliže bych byl opravdu ročník 2006, jak mi bylo podsunuto, tak bych se prvního SW srazu zúčastnil ve třinácti letech, což je poměrně směšné obvinění. Myslím si, že již není třeba psát více informací. Tímto si myslím, že bychom měli vyřešenou i tuto problematiku. Samozřejmě nemám v rámci možností problém se s někým sejít v reálném životě a dotvrdit to i vícero věcmi, ale to zde na internetu mezi lidmi šířit nebudu. Přeci jen stále mám právo mít nějaký soukromý život a to, že mi někteří nevěří, bohužel není mým problémem, ačkoliv to plně chápu. Já svůj věk a svůj pracovněprávní vztah dokazoval po celou dobu, co hraji na SW. Spoustu lidem jsem posílal fotky z práce, reálného života a zásahů. Spoustám lidem jsem povídal zkušenosti z různých zásahů a podobně. Nicméně i tak, jak jsem již psal, rozumím tomu, že pro někoho mohly být tyto informace poměrně zvláštní, a proto to nikomu neberu za zlé

Pakliže bychom se nad tím měli zamyslet, dostal jsem ban v podstatě „jen“ za to, že jsem někomu streamoval hru na jiném dc, než na komunitním. Dále jsem dostal ban za to, že jsem o někom napsal nepěkné slovo na nekomunitním discordu a za to, že mi někdo nevěřil a měl podezření, že mám potřebu lhát. Pro příště tedy budu vědět, že streamování hry na nekomunitním serveru je nabádání k metě a že nadávat staff týmu není dobré ani na nekomunitních discordech. Zároveň budu vědět, že je dobré si dávat pozor na svá ústa a pokusit se svůj názor občas prosazovat méně asertivně, nebo spíše více s klidem a více „diplomaticky“. Dalším bodem bylo to, že jsem se rapidně zhoršil v kvalitě mého RP, konkrétně se ze strany Rohlíčka bylo naráženo na mou účast v Kubánské frakci. Myslím si, že pokud tomu tak opravdu je, tak by mi tato skutečnost nebyla sdělena až teď, po 9ti měsících ve frakci, ale již dávno dříve, ale to je ovšem jen můj subjektivní pohled na věc. Pakliže jsem se opravdu ve svém RP zhoršil, tak je to možná tím, že jsem byl v době banu hrou poměrně přeRPen, a proto jsem do RP nedával takovou kvalitu, jako dříve. Myslím si, že mi tato „pauza“ v tomhle směru může pomoci si vlastně uvědomit, jaký roleplay je na Sideway příznivý a posnažit se v případě udělení další šance tuto skutečnost změnit. Vzhledem k okolnostem a nastávajícím situacím jsem ochoten změnit i to a nadále se více snažit na SWRP šířit jen ten roleplay, který by měl odpovídat mé úrovni, nebo alespoň úrovni Sidewaye. Zároveň, když už píši tuto zprávu, bych se chtěl znovu upřímně omluvit lidem, na které jsem byl nějakým způsobem toxický, nebo ofenzivní. Spoustu věcí si lidé, včetně mne, bohužel uvědomují až později. Pakliže jsem někomu mými slovy opravdu ublížil, ozvěte se mi prosím do PM, abychom si mohli popovídat. Nicméně abychom se vrátili zpět k tématu – Budu tedy rád, když mi bude udělena další šance hraní na sideway. Jak jsem psal, hrál jsem zde dvě léta, a proto je velmi těžké se serveru “jen tak” zbavit, a to už jen kvůli lidem a kvůli tomu, jak jsem měl roleplay na SWRP rozjetý. Není náhodou, že jsem se po každém banu vracel stále na SW. Ten server mám rád, a ačkoliv se to někdy nejeví, tak jsem na něm stále rád hrál. Pamatuji na doby, kdy jsem na serveru hrál ještě s ostatními hráči v počtu 4/64. Byl jsem součástí komunity SWRP, a to i přes to, že sideway šel dolů. Stále jsem totiž projektu věřil a dával mu naději, což se později projevilo jako správné – Managementu a SWRP týmu se podařilo opět projekt rozjet a podívejme se, kde je SW dnes. Po celou tu dobu jsem na SW zůstal a neměl potřebu měnit server, jako mnozí. Myslím si, že takhle se projeví věrný hráč a zároveň takový hráč, který nemá zapotřebí úmyslně škodit serveru, nebo nějakým způsobem šířit nepravdivá fakta. Pakliže bych tedy měl i nadále RPit, byl bych rád, kdyby to bylo i nadále právě na SWRP. Samozřejmě celou situaci jsem ochoten ještě jednou prodiskutovat s managementem, popřípadě i s dalšími kompetentními lidmi.

Děkuji ještě jednou za přečtení. Budu rád, když má žádost projde důkladným řešením a rozhodne se o “rozsudku”, zda tedy dostanu i druhou šanci hrát na Sideway.

Pěkný den,

• Kufr.

Komentáře

• Zdravím tě, @MUDr_Kufr,

děkuji ti za podání žádosti. Brzy tvé odvolání podstoupí evaluaci a bude ti oznámen výsledek.

Děkuji ti za pochopení.

S pozdravem,

Final Sequence - Management SWRP

• Zdravím tě, @MUDr_Kufr,

na začátek uvedu, že si za naším názorem ohledně tvého chování stále stojíme. Nicméně jsme vzali v potaz veškerá pro a proti a rozhodli se pro zkrácení tvé suspendace. Důrazně však uvádím, že se nejedná o schválení odvolání v takové podobě, v jaké jej znáš, nýbrž pouze o zkrácení uvalené suspendace. V rámci tvého budoucího působení na portálu SidewayRP bude však nad tvou osobou velký vykřičník, doporučuji ti tedy jednat jen a pouze v souladu s herními a komunitními pravidly portálu SidewayRP.

Žádosti o zkrácení postihu bylo vyhověno.

Suspendace bude ukončena k 09.06.2021. Po tomto dni bude možné podání přihlášky.

Děkuji za pochopení.

S pozdravem,

Final Sequence - Management SWRP

Tato diskuze je zavřená.